Over de schaapskooi


Op 12 februari 2010 is Schaapskooi De Groote Veen officieel geopend. De Edese wethouder Wilke Dekker verrichte de opening van de ontvangstruimte die als vergader- en ontspanningsruimte en eventueel werkplek gebruikt kan worden. De schaapskooi dateert uit de jaren dertig, maar is helemaal opnieuw opgebouwd. De ruimte is af te huren voor alle gelegenheden. Voor vergaderingen, reünies, verenigingen, lunches of een gezellig feest op een mooie locatie bent u bij De Groote Veen aan het juiste adres.

De sfeervolle Schaapskooi biedt plaats aan zo'n vijftig personen. Er ligt een terras naast, 's zomers kan er gebarbecued worden, er is een rokershok en naar eigen wens kan het gedeelte uitgebreid worden met een mobiele partytent.

Het interieur oogt bijzonder en sfeervol. Bij de verbouwing zijn originele stijlelementen behouden gebleven. De vloerbetegeling komt uit Tsjechië en voor het houtwerk is uitsluitend de mooie houtsoort Douglas gebruikt. Het maakt de schaapskooi tot de perfecte locatie voor al uw gelegenheden. Door de uitstekende isolering heeft u geen last van de nabijgelegen snelweg A30.

„Ik ben met de schaapskooi begonnen, omdat ik de mensen door het verhuren van deze ruimte een leuke dag kan bezorgen én hen kan betrekken met het boeren leven. "Een bijzondere en laagdrempelige manier op een unieke locatie"”, verklaart eigenaar Cor den Hartog. „Het gevoel dat ik erbij had was goed, maar het was natuurlijk de vraag wat anderen ervan vinden. Ik kan zeggen dat het mijn verwachtingen heeft overtroffen.”

„Tegenwoordig weet bijna niemand meer waar zijn of haar voedsel vandaan komt. Zelfs jongeren uit het agrarisch getinte Barneveld hebben hier last van. Ik wil met deze schaapskooi mensen dichterbij de boerderij brengen. Als de ruimte wordt afgehuurd, heb ik er geen problemen mee als mensen een kijkje komen nemen bij mijn koeien. Ik betrek ze graag bij het hele natuurlijke proces.”